Pajskal:
1 dl PO-fiber
1 msk Fiberhusk
½ tsk bakpulver
75 g rumsvarmt smör
1 äggula
¾ dl vispgrädde
¾ dl vispgrädde
Blanda de torra
ingredienserna och fördela smöret med fingrarna. Arbeta in äggulan med en sked
häll sen i grädden. Rör först med skeden och knåda sedan snabbt ihop degen med
händerna. Platta ut i en pajform, 25 cm Ø och förgrädda i ca 5 min
i 200°.
Fyllning:
3 dl riven Västerbottenost
lite finskuren purjolök (jag tog en liten rödlök istället)
2 ägg
1½ dl vispgrädde
valfria kryddor.
Fördela osten och purjon över den avsvalnade bottnen. Vispa
ihop ägg, grädde och kryddor och häll över osten. Grädda i ca 20 min i 200°.
Täck med folie om pajen ser ut att bli för brun. Prova med en sked om
äggstanningen är klar, annars grädda en stund till.
Låt stå och stanna en liten stund när den kommit ur ugnen. Jag åt den kall.
receptet tog jag ifrån: Kolhydrater ifokus
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar