torsdag 10 november 2011

Att behålla motivationen

Måste vara nyckeln till viktminskning. Ja till alla sorters förändringar. Jag började den här resan i januari och då trodde jag att jag skulle vara i mål nu. Jag är långt ifrån mål och motivationen har verkligen kommit och gått under året. Just nu är den här och jag tänker behålla den. Men hur? Vad gör ni för att behålla motivationen under en längre period?

5 kommentarer:

  1. Haha, ja det kan ju inte jag svara på för jag har ju inte lyckats hålla uppe motivationen en längre period.

    Men jag tror faktiskt att det kommer att gå bra den här gången. Jag har inte satt så höga krav på mig själv utan tar en sak i taget. Och så försöker jag släppa viktfixeringen. Det är inte lätt, men jag tror att det bidrar till att hålla min motivation uppe.

    SvaraRadera
  2. Motivationen kommer och går. Det finns några saker man kan göra för att underlätta: äta bra regelbundet, och sova bra. Då blir allt lättare. Slarvar man med mat eller sömn dippar motivationen direkt. Planera är också bra, och skapa sig ett resultatcollage som man kan titta på när motivationen tryter. Men man ska tillåta sig att motivationen sviktar ibland, man kan inte hålla fanan högt hela tiden.

    Kram, pernilla be

    SvaraRadera
  3. Det är svårt att hålla uppe motivationen. Jag tror att det är viktigare att kunna återfå motivationen, för den kommer att försvinna ibland. Jag har inga bra tips, själv brukar jag försöka hinna så långt som möjligt på resan medan motivationen finns.

    SvaraRadera
  4. Jag tror på att ha en bild. Inte så att jag själv har det just nu, men ser man en tydlig bild av vart man är på väg och känner att det man eftersträvar är värt ansträngningen, så borde det gå.

    Kanske också som Minendie säger; att försöka hinna så långt som möjligt under vara motivationsperiod och sedan jobba på att bara hålla ställningarna, trampa vatten.

    SvaraRadera
  5. Jag har en målbild, och det är att få på mig en ring efter mina föräldrar.
    Jag försöker också känna känslan av att lätt kunna böja mig och knyta skosnören utan att magen tar emot.
    Men jag vägrar också att tappa motivationen om något inte fungerar som jag tänkt.
    Pga att jag tydligen har en meniskskada och måttlig artros i mitt högra knä så ska jag inte jogga mer. Men jag kan ju gå och jag ska nog ta till stavarna snart igen.
    Man kan komma fram till sitt mål på olika sätt och det kan ta olika lång tid. Men vi behöver göra vägen till målet roligt :)

    SvaraRadera