söndag 8 juli 2012

TÄNK DIG SMAL - HUR GICK DET?


I slutet av mars hittade jag av en slump distanskursen "Tänk dig smal". Det skrev jag om HÄR. Kursen pågick under 12 veckor, vi fick den sista uppgiften i slutet av juni och får nu minst lika bra bonusmaterial en tid framöver i bloggen som endast är öppen för deltagare i den aktuella kursen. Varannan dag sedan april har vi fått nya uppgifter att ta oss an. Uppgifterna har varit träffande, intressanta, lärorika, jobbiga, roliga och betydelsefulla. Det har verkligen inte varit lätt. Kanske är det därför som det känts så viktigt och rätt. Det har varit något som jag prioriterat. Jag bestämde mig också i samband med kursstarten att följa upplägget till 100% och inte hitta på någon egen halvvariant för att det var bekvämare eller för att köra min egen linje. Jag gillar annars att mixtra lite själv men denna gången har jag inte gjort det.

Nu när kursen är slut kan jag verkligen säga att namnet på kursen är mycket passande för det som betytt mest är att jag börjar få ett nytt tänk kring mat/ätande och att jag försöker tänka som en smal person eller en icke matfixererad person. Jag har blivit av med sex kilo sedan kursstarten. Det är jätteroligt att kilon försvinner men ännu skönare känns det att förhållandet till mat är hälsosammare. För mig har det handlat om en nystart på flera plan.Jag kan nu se att jag ser på mig sjäklv på ett annat sätt. Flera pusselbitar som jag sökt efter under rehabiliteringen från utmattningsdepressionen har också fallit på plats. Vad som är hönan och ägget tänker jag inte fundera på. Tänket är nytt även om det på många sätt är självklarheter som vi fått öva på som tex planering och att äta långsamt.

Som med det mesta krävs nu fortsatt arbete och övning för att bibehålla det jag fått till mig och fortsätta utveckla ett bättre förhållningssätt till mat.

Tyvärr var utbytet mellan oss deltagare inte så stort som jag hoppats på men det är ju olika från grupp till grupp och vi har ju alla ett eget ansvar att bidra för att det ska bli en gruppkänsla. Ulrika Gabriel som leder kursen har givit snabb feedback och har skapat en facebook-grupp för deltagare i kursen så jag hoppas på fortsatt utbyte i den trots att min kurs nu är slut. I facebook-gruppen som endast är öppen för medlemmarna fylls det ju kontinuerligt på med nya medlemmar.

Den 20 augusti startar en ny omgång av kursen "Tänk dig smal" och jag kan rekommendera den varmt. Läs mer HÄR


2 kommentarer:

 1. Det låter onekligen intressant. Vad roligt att den gett dig så mycket. Det är nog viktigt att jobba mycket mentalt och ändra sitt sätt att tänka annars faller man tillbaka i sina gamla vanor efter ett tag. Grattis till dig som hittat nåt som funkar :)

  SvaraRadera
 2. TACK för inlägget!

  Det där låter väldigt mycket som något jag skulle behöva! Det är ju inte bristande kunskap som (iaf min) övervikt handlar om utan hur jag tänker och hanterar mig själv, livet, situationer.

  Kanske skulle jag också....

  Och GRATTIS till ditt suveräna resultat!

  SvaraRadera