tisdag 6 september 2011

Att acceptera eller kanske tycka om sin kropp

Ikväll när jag skulle duscha efter mitt magträningspass kände jag att jag kunde acceptera min kropp trots att jag inte gått ner så många kilo än och har långt kvar till mål.Visst är det lättare att acceptera eller t o m uppskatta sin egen kropp när man äter så bra man kan och tränar jämfört med när man ligger i soffan, äter chips och jäser. Detta oavsett hur kroppen ser ut.

2 kommentarer:

  1. Det ät så sant. Jag måste säga att mitt första viktiga steg i min viktminskning var att verkligen se hur tjock jag var, acceptera att jag var tjock, förstå orsakerna och gilla läget. Alla är lika mycket värda oavsett hur man ser ut. För mig var det också viktigt att inför mig själv, och andra, deklarera att syftet med viktminskningen var att få bättre hälsa, nu och i framtiden. Allt annat är en bonus.

    Kram, Pernilla be

    SvaraRadera
  2. Och visst är det lättare att tycka om sin kropp om man tar hand om den, även på ett "ytligt" sätt. Jag är lycklig varje morgon jag vaknar och känner att mina fötter är mjuka och otorra efter insmörjningen före sänggåendet. Så har det inte alltid varit, tvärtom.

    SvaraRadera