lördag 11 augusti 2012

Lydnad

Känner oro i kroppen man det ska jag inte låta påverka mig utan jag ska göra det här till en bra dag. Jag ska ta till vara på varje solstråle. Har efter frukosten tränat lite lydnad med hunden. Jag hade anmält oss till en valpkurs på brukshundsklubben till hösten men fick veta igår att jag inte kom med. Hade anmält mig som nr 13 till 8 platser. Detta trots att jag anmälde mig samma dag som bokningen öppnade. Tråkigt. Hade verkligen sett fram emot det.

3 kommentarer:

  1. Vad tråkigt att du inte kom med! Efterfrågan på valpkurser än nog stor i hela landet. Har du erfarenhet av hund sedan tidigare? Oftast är ju valpkursen mer en kurs för förarna än för vovvarna ;)
    Genom åren har jag lärt mig att det absolut viktigaste att lära hunden är passivitet.
    Står man vid appellplanen och ser ekipagen komma dit för träning är det måååånga som har hunden stretande i sträckt koppel för att snabbt få in sin förare så att de kan börja få sina belöningar.
    Har ni allmän träning någon kväll i veckan? Ett tips är att du går dit med din hunhd, står lite vid sidan och "bara är" där. Ingen aktivitet, inget hälsande på andra hundar etc.
    Hoppas att du har hundkompisar så att din vovve lär sig umgås med andra hundar, för det är ju också en viktig del i det hela.

    SvaraRadera
  2. Vad synd att du inte kom med, men inställningen är det ju inget fel på :)

    SvaraRadera
  3. Kan man inte ställa sig i kö till nästkommande kurs?

    SvaraRadera